Ik doe nu wat ik echt wil, het past bij me.

Vandaag kwam ik het weer tegen… In een gesprek met een voormalige klant hoorde ik de volgende opmerking, ik ben nu eindelijk echt aan het doen wat ik wil doen, ik maak mijn eigen keuzes.

Zijn verhaal:
Deze ondernemer, van een familiebedrijf, had enkele jaren geleden het bedrijf overgenomen van zijn ouders, precies volgens de verwachtingen van zijn omgeving. Het was toen ook echt zijn keuze, tenminste dat dacht hij. Hij zag mogelijkheden, kansen om het bedrijf meer toekomst te geven, het succesvol te maken. Echter, er moest ook echt wel wat gebeuren. Meer naar deze tijd halen, met daarnaast wat noviteiten. Enthousiast ging hij aan de slag. Regels en afspraken waren gedurende de jaren daarvoor verslapt, moesten dus aangepakt en opgefrist worden. Om succesvol en eigentijds te zijn moesten de procedures en regels in zijn onderneming aangescherpt worden, om ook weer rendabel te worden. Het ging hem goed af.

Echter, na anderhalf jaar had hij zijn bedrijf waar hij wilde. Het liep ook erg goed, alleen…. Persoonlijk ging het niet zo goed meer met hem. Ging meer en meer met tegenzin aan het werk. Naar mate de tijd verstreek overkwam het gevoel van futloos voelen. Was wel gek, immers zijn bedrijf liep toch goed? Alleen hij haalde zijn energie er niet meer uit. In een gesprek tussen ons beide kwam naar voren dat hij gericht was op kennis en begrip, in concepten bedenken en beter maken,vooral gericht was in het opzetten en verbeteren van processen en organisaties. Die tijd had hij ook gehad, hij had genoten van die processen. Echter op dit moment was hij met zijn bedrijf gekomen in de fase van het continueren van wat goed is. Dat gaf hem geen energie meer, dat kostte het hem alleen maar. Na deze conclusie en het gesprek wat we hadden hebben we elkaar ongeveer een half jaar niet

Laatst zagen we elkaar weer. Lang hebben we niet gesproken. We kwamen elkaar tegen op in het centrum, op een terras. Hij was samen met mede-studenten. Vertelde mij dat hij gestart is met een opleiding bedrijfswetenschappen/verandermanagement.

En zijn bedrijf? Dat heeft hij twee maanden na ons gesprek verkocht. Ouders vonden het niet leuk, natuurlijk niet, maar Ja, zoals hij zei: “ik ben nu echt gaan doen wat ik werkelijk wil.” hier krijg ik energie van. Ik geniet in wat ik doe, wat ik wil doen. Ik geniet weer van mijn leven. Hij had zijn leven weer op een rij.

Dat is hetgeen waar ik energie van krijg.